Insectenhotel Qurios Gulpen

In de afgelopen periode zijn we weer druk bezig geweest met het maken van een nieuw insectenhotel. Ditmaal voor een vakantiepark van Qurios in Gulpen, een plekje helemaal onder in Limburg. Vanaf de beginfase is er al sprake van geweest of het ook leuk zou zijn om het insectenhotel zelf te brengen en te plaatsen. Alleen is het nogal een reis, zo’n 660 kilometer maar liefst. Overnacht je dan op een camping of ga je in één dag heen en terug. Het werd dat laatste! Dus op vrijdag 23 juli was het zover. Rond twintig over acht ’s ochtends  vertrokken we dan naar het zuiden van het land. Met op de kar ons prachtige insectenhotel en in de auto waren ons goede humeur, snoepjes en de nodige broodjes ei goed vertegenwoordigd.

Rond een uur of één kwamen we aan in Gulpen en werden we heel hartelijk ontvangen met een lekker vers kopje koffie. Je komt ogen tekort daar, want de mooie heuvellandschappen lenen zich uitstekend voor een ansichtkaart met ‘Groeten uit Gulpen..’ erop. Na de koffie sjouwden we de betonnen poten die als fundering dienen de heuvel op en het insectenhotel werd op z’n plek gebracht met een kraan. Na het nodige passen en meten kwam het insectenhotel perfect op z’n pootjes terecht, op een werkelijk magistraal plekje. Als je op een zomerse dag daar op he terras gaat zitten heb je een uitstekend uitzicht op het hotel van 2,50 meter hoog. Ook lopen er nog twee paden langs, dus het is praktisch onmogelijk om niet tegen ons insectenhotel aan te lopen tijdens een verblijf op dit vakantiepark.

De terugreis verliep, op een file van een kilometer of vijf na, ook vlekkeloos. Uiteindelijk kwamen we rond kwart over tien ’s avonds weer terug op de boerderij en daarna was het tijd om huiswaarts te gaan en weekend te vieren. Het was een super leuke dag en het resultaat mag er zeker zijn. We zijn er enorm trots op.

Contact

Frysian Design
Postbus 116
9200 AC Drachten
Insectenhotel Vierhuizen

Insectenhotel Vierhuizen

Geplaatst op: 2023-04-21

Op vrijdag 21 april j.l. heeft de participerende dagbesteding van de boerderij in Drachten weer een insectenhotel mogen afleveren. Met een groep van acht mensen zijn we de hort op gegaan. Deze keer was het voor ee...

Lees meer Meer nieuws
Vogelhuisjes voor Oekraïne

Vogelhuisjes voor Oekraïne

Geplaatst op: 2022-03-31

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne. In een paar weken tijd zijn er al honderden doden en gewonden en sloegen meer dan 2 miljoen Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De mate...

Lees meer Meer nieuws
 • Enorm blij met robuuste kweekbakken voor in de tuin

  Femke
 • Heb de boekenboom op m'n kamer vol boeken en knuffels!

  Nikita
 • Erg blij met onze betonnen voerbak

  Mark
 • Super! Mijn design lamp met led verlichting

  Desiree
 • Heel blij met mijn kattentoilet

  Roelof
 • De vlinders vliegen af en aan richting mijn insectenhotel

  Douwe
Femke Nikita Mark Desiree Roelof Douwe