Wormenhotel brandweer Leeuwarden geplaatst

Op dinsdag 4 februari jl. was het dan zover. Het allereerste wormenhotel is afgeleverd bij de brandweerkazerne in Leeuwarden. Na weken van zagen, lijmen, schilderen, passen en meten was het moment daar voor de officiële start van de proef in samenwerking met Oosterhof Holman Groen en Snoek Puur Groen. Mocht deze testfase succesvol verlopen, dan ligt het plan er om dit ook te realiseren voor alle andere locaties van de brandweer in Friesland.

Samen met de cliënten die betrokken waren bij de totstandkoming van de all-inclusive accommodatie voor de wormen zijn wij naar Leeuwarden vertrokken om het eerste exemplaar hoogstpersoonlijk af te leveren. In een eerder stadium hebben de wormen al even kunnen wennen aan hun nieuwe leefomgeving op de kazerne als tijdelijk onderkomen, maar nu hebben zij eindelijk hun intrek kunnen doen in het nieuwe paleis. Het aanwezige personeel op de kazerne gaat ze vanaf nu van voedsel voorzien en uiteindelijk moet dat prachtige compost opleveren als eindproduct.

Naast de compost die wormen produceren komt er ook een bepaalde hoeveelheid vocht vrij. Het opgevangen vocht (ook wel ‘wormenthee’ genoemd) kan worden gebruikt als vloeibare plantenvoeding.  Een win-win situatie voor het milieu en voor de tuin.

Contact

Frysian Design
Postbus 116
9200 AC Drachten
Insectenhotel Vierhuizen

Insectenhotel Vierhuizen

Geplaatst op: 2023-04-21

Op vrijdag 21 april j.l. heeft de participerende dagbesteding van de boerderij in Drachten weer een insectenhotel mogen afleveren. Met een groep van acht mensen zijn we de hort op gegaan. Deze keer was het voor ee...

Lees meer Meer nieuws
Vogelhuisjes voor Oekraïne

Vogelhuisjes voor Oekraïne

Geplaatst op: 2022-03-31

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne. In een paar weken tijd zijn er al honderden doden en gewonden en sloegen meer dan 2 miljoen Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De mate...

Lees meer Meer nieuws
 • Enorm blij met robuuste kweekbakken voor in de tuin

  Femke
 • Heb de boekenboom op m'n kamer vol boeken en knuffels!

  Nikita
 • Erg blij met onze betonnen voerbak

  Mark
 • Super! Mijn design lamp met led verlichting

  Desiree
 • Heel blij met mijn kattentoilet

  Roelof
 • De vlinders vliegen af en aan richting mijn insectenhotel

  Douwe
Femke Nikita Mark Desiree Roelof Douwe